16. oktobar 2019.16. okt 2019.
"Kuhanje" u Kultunom centru

"Kuhanje" u Kultunom centru

Predstavljanje knjige "Kuhanje", Slađane Nine Perković, prve gošće rezidencijalnog programa Lazina Kuća za pisce biće održano večeras od 19 časova u Kulturnom centru.

Zbirka od dvanaest priča u kojima su lagane, ženske teme na koje nas upućuju nazivi priča svojevrsna klopka za čitaoce koji veoma brzo, već nakon prvih uvodnih rečenica, kliznu u ludilo i užas naše stvarnosti. Glavne junakinje ove knjige kuvaju ručak, pišu pisma, farbaju kosu, preterano piju, vode dnevnik, kupuju čarobne krede protiv bubašvaba, sanjaju da muževima skuvaju glavu i sabotiraju advokatske kancelarije u kojima rade kao recepcionarke. One pripadaju različitim generacijama, nalaze se u drugačijim životnim situacijama, ali sve imaju isti cilj - preoblikovati stvarnost u kojoj su se našle.

Slađana Nina Perković rođena je 1981. godine u Banjaluci, gđe je diplomirala novinarstvo. Nakon što je dobila stipendiju francuske vlade, završila je i postdiplomske studije na Sorboni. Trenutno živi i radi u vozovima i avionima na relaciji Pariz–Banjaluka. „Kuhanje“ je njena prva knjiga.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa