Info

17. oktobar 2019.17. okt 2019.
Tužilaštvo: Uzorci koverti sa glasovima iz Srbije za kosovske izbore poslati u inostranstvo

Tužilaštvo: Uzorci koverti sa glasovima iz Srbije za kosovske izbore poslati u inostranstvo

Uzorci koverti sa glasovima iz Srbije za prevremene kosovske parlamentarne izbore poslati su na laboratorijsku analizu u inostranstvu, izjavio je danas Artan Grantoli, iz Državnog tužilaštva ne preciziravši u koju zemlju.

"U jednoj od evropskih zemalja nadjena je laboratorija u koju su poslati uzorci na analizu. Kada dobijemo rezultat, objavićemo ga", rekao je Grantoli za Radio "Slobodna Evropa", i odbio da kaže u koju zemlju su poslati uzorci.

Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje, Naser Ramadani, nije izneo detalje o tome šta je u koverti izazvalo, kako je rečeno, alergijske reakcije osoblja CIK-a.

On je 15. oktobra izjavio da su posle analize dvanaest pacijenata koji su bili pod nadzorom u Infektivnoj klinici KBCK, utvrdili da uzrok nije zaraza.

U nedelju, 13. oktobra, dok su otvarali i verifikovali glasove koji su stizali iz Srbije u zapečaćenim kovertama, dvadesetak zvaničnika CIK-a se požalilo na zdravstveno stanje, a potom je 12 završilo u bolnici.

Lekari su rekli da imaju različite reakcije, poput povraćanja, crvenila lica, svraba.

Rezultati analiza koje su obavljena u Nacionanom institutut javnog zdravlja su pokazali da za to nema infektivnog uzroka.

Brojanje tih glasova je odloženo do okončanja istrage koju vodi Tužilaštvo.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa