Info

18. oktobar 2019.18. okt 2019.
Luis i Čens: Napredujemo kao pojedinci kada napreduje tim

Luis i Čens: Napredujemo kao pojedinci kada napreduje tim

Ove sezone za Vaterpolo klub "Šabac" nastupaju i dva internacionalca sa američkog kontinenta. Od letos tu je Luis Rikardo Gomeš da Silva, centar reprezentacije Brazila i Čenselor Ramirez, bek reprezentacije Sjedinnjenih američkih država (SAD), koji se timu priključio nešto kasnije. Iako su došli u područje drugačije kulture, iz većih gradova, miran grad i prijatni klupski drugovi su učinili da se osećaju dobro od početka i da zavole grad.

-Prijatno je i igranje u Srbiji, zemlji vaterpola je ispunjenje mog sna, a kada igram za šampiona te države, još je nestvarnije. Želim da nastavim da igram u Evropi, to je moj cilj, volim vaterpolo, to mi je ljubav i profesija. Nadam se da ću pomoći timu da ostvarimo nešto veliko, da ću postati bolji igrač koji će pomoći i klubu i svojoj reprezentaciji - istakao je Luis Rikardo Gomeš da Silva.
Rikardo Gomeš

Ramirez već ima iskustvo igranja u Italiji i Grčkoj, Srbija je novo iskustvo. Uveren je da je napravip ravi izbor dolaskom u ovdašnji klub.

-Prvi put igram Jadransku ligu i to je zaista sjajno takmičenje. Učimo i iz neuspeha, postajemo zajedno svi bolji igrači, jednako i ja. Daleko sam od kuće, ali sam u gradu koji me podseća na rodni grad, u klubu gde su saigrači sjajni momci, govore većina dobro engleski, te sam se izuzetno brzo navikao. Svi moji planovi su vezani za ovaj klub u ovom trenutku. Želim da unapredimo igru, ostvarimo dobre rezultate i donesemo radost svima. Učiniću sve da pomognem. Želim da igram za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Japanu, a to ću zaslužiti samo ukoliko pružim ono što se od mene očekuje u Šapcu i ukoliko ostvarimo dobre rezultate - rekao je Ramirez.
Kančelor Ramirez

Opširniji razgovor sa dvojicom "šabačkih" internacionalaca, gde govore interesantne priče o počecima u zemljama gde vaterpolo nije popularan, borbi sa nostalgijom, posebnim trenucima gde je srpski vaterpolo postao deo njihovih života mnogo pre nego što su zaigrali u Šapcu, čitajte u narednom štampanom izdanju vašeg i našeg lista, koji će na kioscima biti u četvrtak, 24. oktobra.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa