25. oktobar 2019.25. okt 2019.
"Bronzani" tekvondisti u Gradskoj kući

"Bronzani" tekvondisti u Gradskoj kući

Za dvojac trećih kadeta Evrope, Žarka Krajišnika i Uroša Belanovića, članove Tekvondo kluba Šabac i njihovog trenera Miloša Lazića i prvog čoveka kluba Jovana Dedića, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, upriličio je prijem u Gradskoj kući.

Bronzama u Španiji, na Evropskom prvenstvu, Žarko i Uroš su zaokružili uspešnu sezonu, jer su pre toga zabeležili dobre rezultate na Svetskom prvenstvu dva meseca ranije. Žarko je osvojio srebrnu medalju na tom nadmetanju.

- Najteža je bila druga borba, protivnik je pružio izuzetno veliki otpor, ali sam uspeo. Mogao sam i do finala, ali sam bio preumoran i to je ostavilo posledice - rekao je Žarko Krajišnik.

O uspehu Uroša Belanovića smo već pisali kroz priču: "Bronza slomljene ruke". Iako je pretrpeo tešku povredu već u prvom meču, ostvario je dve pobede uprkos slomljenoj ruci i da zasluži medalju.

-Pokušao sam da ne mislim na bol, da se koncentrišem na borbu, nije bilo lako, ali sam uspeo. U polufinalu se sastavio umor, iscrpljenost, ali je i ruka bila jako loše. Malo mi je i žao, jer je rival bio neko protiv koga mislim da znam kako treba se boriti - istakao je Belanović.

Šabački tekvondisti su bili najbolji predstavnici Srbije u Španiji.

-Od 24 člana reprezentacije, mi smo uzeli dva odličja, a preostala 22 su osvojila samo jedno. Preponosan sam na njih, mislim da mogu još više, ali tempo je prejak. Imali su kratke razmake između mečeva, Uroš je povredio ruku, a između četvrtfinala i polufinala su imali bukvalno deset minuta pauze, što je premalo za regeneraciju. Poraze su pretrpeli zbog toga, no i bronza je fantastično ostvarenje - uveren je trener Žarka i Uroša Miloš Lazić.

Čestitajući borcima na uspehu, gradonačelnik je naglasio da su borci primer kako upornost, vredan rad i posvećenost daju rezultate.

-Važno je da svi mladi u Šapcu znaju da imamo šampione u raznim oblastima, obrazovanju, nauci, sportu. Oni su primer pristupa kakakv treba da ima svako ko sanja uspeh. Moramo, kao grad, da pokažemo da nam je stalo i ja ću Gradskom veću predložiti da ustanovi posebna priznanja za izuezetne uspehe. Šabac daje finansijsku podršku svima, ali sam uveren da izuzetne, vanredne uspehe, treba izuzetno nagraditi - rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa