25. oktobar 2019.25. okt 2019.
Zelenović traži tv duel sa Radojičićem

Zelenović traži tv duel sa Radojičićem

Gradonačelnik Šapca i lider opozicione partije Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović zatražio je danas od direktora Javnog servisa Dragana Bujoševića da organizuje televizijski duel na RTS-u sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem na kojem bi bilo reči o svim problemima koji su se pojavili prilikom rekonstrukcije Trga Republike, kao centralne tačke ne samo glavnog grada nego i čitave zemlje.

"I mi u Šapcu smo rekonstruisali centralni gradski trg. Niste o tome izveštavali, verovatno ste smatrali da nije važno. Mislim da je došlo vreme da na javnom servisu građanima Srbije podnesem izveštaj kako je šabački trg, na koji smo ponosni i zbog lepote i zbog funkcionalnosti, plaćen 500.000 evra, a da gradonačelnik Beograda objasni kako je Trg Republike, koji je po površini manji, koštao 10 ili 12 miliona evra", naveo je Zelenović u otvorenom pismu.

Zelenović je naveo da postoji interes javnosti da se objasni zašto je rekonstrukcija većeg šabačkog trga trajala 75 dana a beogradskog manjeg Trga Republike prvobitno 375 dana, da bi se deset dana posle otvaranja nastavili radovi u vidu, kako se izrazio, "preokretanje čuvenih raspalih kocki sumnjivog kvaliteta i još sumnjivije cene".

"Građanima Srbije bilo bi, verujem, značajno da objasnim kako je i zašto rekonstruisani šabački trg doprineo lepoti i funkcionalnosti grada, a da gradonačelnik Beograda objasni javnosti zašto je Trg Republike izazvao potpuni saobraćajni kolaps i zagorčao život svim stanovnicima i posetiocima prestonog grada", naveo je on i dodao da je od Poverenika za informacije od javnog značaja zatražio informacije o konačnim troškovima te rekonstrukcije, jer niko još ne zna konačnu cenu.
Lider Zajedno za Srbiju je rekao da je spreman da u televizijskom duelu javnosti iznese dokumentaciju o rekonstrukciji šabačkog trga, do najsitnijeg detalja.

"Da li je gradonačelnik Beograda, a to mu je zakonska obaveza, spreman da učini to isto za Trg Republike, koji je po površini manji, a 25 puta skuplji? Ne 25 odsto, nego 25 puta, gospodine Bujoševiću. Nekada davno, kada ste radili u slobodnim i za različita mišljenja otvorenim medijima, sa pažnjom sam vas čitao i gledao kako novinarski oštro, ali pravično, propitujete goste iz vlasti, ali i iz opozicije. Bila bi mi čast da budete voditelj ovog duela, da ponovo budete onaj stari Bujošević, a ja Vam unapred obećavam da neće biti Vašeg pitanja na koje neću dati iscrpan i istinit odgovor", naveo je Zelenović u pismu direktoru RTS-a.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa