25. oktobar 2019.25. okt 2019.
Prijavljeno 25.600 sezonskih radnika

Prijavljeno 25.600 sezonskih radnika

Od januara ove godine 294 poslodavca prijavilo je Poreskoj upravi 25.600 sezonskih radnika od čega je država imala prihod od 211 miliona dinara, rekao je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

On je na regionalnom Okruglom stolu u Beogradu o zapošljavanju sezonskih radnika rekao da je tim radnicima uplaćen doprinos za penzijsko osiguranje i zdravstvenu zaštitu u slučaju povrede na radu.

"Prijava radnika preko mobilne aplikacije i portala koji su napravljeni uz podršku Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju donela je korist radnicima, poslodavcima i državi jer će se smanjiti siva ekonomija", rekao je Nedimović na Okruglom stolu, prilikom zvanične predaje portala i aplikacije Poreskoj upravi.

Nedimović je rekao da je 150 stranih radnika ove godine radilo u nemačkoj firmi Maminger u Srbiji na koje je primenjen Zakon o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima jer ta firma nije mogla da za pripremu krastavčića nađe radnike na domaćem tržištu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa