26. oktobar 2019.26. okt 2019.
Dvostruki praznik krosa

Dvostruki praznik krosa

Ista lokacija, Stari grad, isti sport, kros, a dva takmičenja danas priređena u Šapcu. Trka iz finalne serije Krosa Raio televizije Srbije (RTS) i Prvenstvo Srbije u krosu imale su ove subote zajednčkog grada domaćina. Organozovane su ukupno 32 trke na oba takmičenj, a programom su obuhvaćene sve uzrasne kategorije.

-Ove godine je na Krosu RTS ukupno nastupilo oko 400.000 učesnika, što nas čini jednim od najvećih i najmasovnijih kros takmičenja u Evropi. Ponosni smo na našu tradiciju, ali kada vidimo interesovanje svake naredne godine, to nas obavezuje, ne samo da održavamo manifestaciju, već da je unapređujemo. Hvala svim koji su došli u Šabac, hvala gradu organizatoru - rekao je direktor Radio Beograda Milan Nedić.

Prvesntvo Srbije predstavljalo je i izuzetno važnu smernicu za Edina Zukovića, selektora atletske reprezentacije Srbije.

-Prvenstvo u Šapcu je izborno takmičenje za predstojeći Balkanski šampionat u Crnoj Gori početkom novebra. Imamo velika očekivanja na tom nadmetanju i zato je važno da u Šapcu pokažu svoju pravu formu potencijalni kandidati - rekao je Zuković.

U trci seniorki Prvenstva Srbije slavila je veteranka, a već i legenda naše atletike Olivera Jevtić, članica AK "Mladost" Užice.

-Teodora Simović je bila prvi favorti, ove godine fantastično trči, osvojila je sve i zato nisam imala velika očekivanja. Pobeda je veliki uspeh za mene, jer tek mesec dana jače treniram, pripremam se za maraton, da pokušam da izborim olimpijsku vizu. Ovo je veliki podstrek - rekla je Olivera po završetku svoje trke.

Grad Šabac promoviše vrhunski, ali i masovni sport i kros je nešto što spaja i one najveće, najboolje sportiste, ali i đake, mlade. Biti domaćin Prvenstva Srbije i tradicionalni domaćin Krosa RTS (finalne serije) velika je privilegija i odgovornost, uveren je predsednik Skupštine grada Šapca i predsednik Organizacionog odbora takmičenja Nemanja Pajić.

-Iako su radovi u toku, organizator je učinio veliki posao da staza bude kvalitetna, a već naredne godine će biti takmičenje u jednom novom, divnom ambijentu. Mislim da su uživali svi, takmičari i posetioci. Publika je provela, na sunčanom danu, jedno vreme u prirodi, gledala odlične trkače, učesnici su imali jake protivnike da provere svoju formu i verujem da će svi zadovoljni otići iz Šapca. Mi ćemo, kao Grad, uvek biti podrška i masovnom sportu, bazičnim sportovima, jer su sa Krosa RTS potekli mnogi vrhunski sportisti, veliki šampioni, ne samo u atletici, nego u svim sportovima - istakao je Pajić.

Uz priznanje za najbolje u svim trkama, Teodori Simović, vicešampionki Srbije među seniorkama, uručen je i veliki pobednički pehar najsupešnije takmičarke Kros serije RTS.

Napominjemo da su Prvenstvo i Kros RTS zasebna takmičenja, te da učesnicima u jednom, nije bilo dozvoljeno da nastupaju na drugom takmičenju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa