28. oktobar 2019.28. okt 2019.
Zelenović ponovo pozvao Radojičića na tv duel

Zelenović ponovo pozvao Radojičića na tv duel

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ponovo je danas pozvao gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića na televizijski duel na Javnom servisu na kojem bi građanima položili račune za rekonstrukciju šabačkog glavnog trga i Trga Republike u Beogradu.

"Trg Republike u Beogradu manji je od šabačkog, a plaćen je 25 puta više, neverovatnih 12 miliona evra, iako konačnu cifru još uvek krijete. Dužni ste da građanima Srbije objasnite kako je to moguće. Dugujemo obojica da javnosti objasnimo kako i zašto je rekonstrukcija većeg trga u Šapcu završena za 75 dana, a rekonstrukcija sa dodatnom rekonstrukcijom Trga Republike traje već više od 400 dana. Radi se o trošenju javnog novca i istinu ne možete sakriti. Što više vremena prolazi, sve ste sumnjiviji", naveo je Zelenović u otvorenom pismu.

Zelenović je podsetio da je po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja tražio kompletnu dokumentaciju vezanu za rekonstrukciju Trga Republike i da je Povereniku podneo i žalbu jer mu te informacije, protivno zakonu, nisu dostavljene.

"Pre nekoliko dana od direktora RTS-a Dragana Bujoševića zatražio sam da organizuje Vaš i moj TV-duel na javnom servisu, da sve objasnimo građanima. I Bujošević ćuti, a godinama je govorio da 'nije srpski ćutati'. Nemojte ni da pomišljate, gospodine Radojičiću, da će se vremenom sve zaboraviti i da ćete ćutanjem izbeći obavezu da građanima podnesete račun. Za državne funkcionere ne važi poslovica 'Ćutanje je zlato', iako vaše kocke na Trgu Republike koštaju kao da su od suvog zlata", dodao je on.

Prvi čovek Šapca pozvao je beogradskog kolegu da prekine ćutanje i celoj Srbiji objasni zašto Trg Republike toliko košta i zbog čega je glavni grad u kolapsu više od godinu dana.

"Možda Vi i niste krivi, možda Vi i nemate nikakve veze sa Trgom Republike, ali onda morate da kažete ko ima i ko je odgovoran. Tako Vam zakon nalaže. Javite Bujoševiću da ste spremni za TV-duel, skratite i njemu muke. Dobio je moje pismo i sada ne zna šta da radi, ne zna da li sme da organizuje TV-duel, a moguće je da ne zna ni koga treba da pita", naveo je Zelenović u otvorenom pismu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa