28. oktobar 2019.28. okt 2019.
Predstavljanje nove knjige Tomislava Marinkovića

Predstavljanje nove knjige Tomislava Marinkovića

U svečanoj sali Biblioteke šabačke 30. oktobra u 19 časova biće predstavljena knjiga „Izabrane pesme“ Tomislava Marinkovića. Objavljena je u izdanju Srpske književne zadruge. Pored autora, o knjizi će govoriti i dr Radivoje Mikić, profesor Filološkog fakulteta u Beogradu.

Ovenčan najvećim domaćim priznanjima za poeziju, Tomislav Marinković slovi za izuzetnog liričara – pesnika nijansi u značenjima i stilskim osobinama visokog ranga. Uz strogi izbor, prof. Radivoje Mikić napisao je analitičan predgovor, u kojem naglašava kako Marinković ima potrebu da u svoje pesme uvodi ironiju kao sredstvo koje će mu omogućiti da zasnuje jednu novu tačku gledišta na neku od vrlo starih pesničkih tema…

Tomislav Marinković je rođen u selu Lipolistu kod Šapca. Do sada je objavio knjige pesama “Dvojnik”, “Izvesno vreme”, “Sumnja u ogledalo”, “Škola trajanja”, “Svet na koži”, “Običan život”, “Putovanja kroz blizine”, „Večito sada“… Za ukupno pesničko delo nagrađen je “Disovom nagradom” 2016. godine. Priredio je i knjigu “Pisac u vrtu”, najlepše priče i pesme o biljkama i prijateljstvu. Pesme su mu prevođene na engleski, ruski, španski, japanski.
Biblioteka šabačka

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa