1. novembar 2019.1. nov 2019.
Riznica umetnosti i duhovnosti u Šapcu

Riznica umetnosti i duhovnosti u Šapcu

Umetnički radovi učenika (slike, crteži, akvareli, fotografije, gravure u mermeru, ikone, ornamentalni vez i kaligrafije) nastali tokom likovne kolonije u Soko-gradu predstavljeni su u okviru postavke u galeriji Škole primenjenih umetnosti u Šapcu.

Izložbu su otvorili episkop šabački Lavrentije i direktorka škole Nevenka Đokić koja je vladici uručila dar, zlatovez sa motivima odore kralja Milutina (freska iz manastira Sopoćani) i najavila susret stvaralaca u Soko-gradu naredne godine.



-Umetnost gradi karakter i drago mi je što mladi naraštaji odrastaju na najlepšem što su naši preci negovali, sačuvali i nama predali - naveo je episkop šabački Lavrentije.


Na ovogodišnjoj koloniji pod nazivom ''Riznica umetnosti i duhovnosti" učestvovalo je šest umetničkih škola iz Srbije. Škola primenjenih umetnosti u saradnji sa Eparhijom šabačkom, bila je i koordinator svih projektnih aktivnosti.



Radovi će biti prezentovani publici i na izložbama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Užicu i Kraljevu, dajući na taj način dodatnu vrednost susretu stvaralaca kao svetkovini duhovnosti, umetnosti, lepote i prijateljstva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa