6. novembar 2019.6. nov 2019.
Neohodna obuka za članove biračkih odbora

Neohodna obuka za članove biračkih odbora

Obuka članova biračkih odbora neophodna je kako bi se poboljšao njihov rad i time unapredio izborni proces, složili su se danas u Beogradu učesnici javne rasprave o radnim nacrtima akata koje treba da donese Republička izborna komisija (RIK) i merama u cilju unapređenja izbornog procesa

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao je da su obuke članova biračkih odbora kao jednog od organa za sprovođenje izbora održavane u svakom izbornom procesu u prethodnom periodu, ali da je ideja da za predstojeće izbore obuke budu organizovane na sveobuhvatniji način, a kako bi se potencijalne greške svele na minimum i unapredio sam izborni proces.

On je kazao da ovog puta žele da obuče instruktore u RIK-u pre raspisivanja izbora, koji bi obučavali "potencijalne" članove biračkih odbora širom Srbije, ali napomenuo da će RIK nakon završene javne rasprave tek odlučivati o tome i doneti odluke i zaključke.

"Mislim da će stići da se obuka obavi ako startuje na vreme. Ideja je da članovi Republičke izborne komisije vrše obuku instruktora koji će dalje vršiti obuke potencijalnih biračkih odbor. Kažem potencijalnih jer izbori nisu još raspisani, a nakon raspisivanja će se obuke svakako vršiti", rekao je Dimitrijević.

On je istakao da je ideja javnih rasprava da se u punoj meri unapredi izborni proces kako bi građani učesnici u izbornom postupku imali mogućnost da na potpuno javan način učestvuju na narednim izborima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa