7. novembar 2019.7. nov 2019.
Obeležava se Dan zaštite od požara

Obeležava se Dan zaštite od požara

(Beta) - Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije obeležavaju Dan zaštite od požara, 7. novembar, nizom aktivnosti, kroz edukativne skupove i pokazne vežbe širom Srbije kako bi upoznali decu i odrasle sa načinom postupanja u slučaju opasnosti, saopšteno je danas iz MUP-a.

Samo tokom ove godine, pripadnici tog sektora bili su angažovani na više od 31.000 intervencija, među kojima je bilo oko 28.000 požara, tokom kojih je spaseno 1.233 građana i evakuisano 208.

Pored redovnih aktivnosti, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica posebnu pažnju posvećuju edukaciji najmlađih i realizuju niz aktivnosti, kao što su "Vatrogasac u školi", "Policajac u zajednici" i "Osnovi bezbednosti dece". Podučavanje dece o rizicima od požara, drugih elementarnih nepogoda i katastrofa je od velikog značaja za njihovo razvijanje svesti i bolje razumevanje okoline u kojoj žive.

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica svakodnevno pokazuju nesebičnost, požrtvovanost i solidarnost, a njihova profesionalnost se ogleda u stručnom i kvalitetnom odnosu prema radu.

Dan zaštite od požara ustanovljen je 7. novembra 1834. kada je srpski ministar unutrašnjih poslova Đorđe Protić, ispunjavajući nalog kneza Miloša Obrenovića, sačinio i potpisao "Uredbu o gašenju požara", koja predstavlja osnovu za razvoj pravne regulative u oblasti zaštite od požara i formiranja vatrogasno-spasilačkih jedinica

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa