7. novembar 2019.7. nov 2019.
Prijem za fudokan šampione

Prijem za fudokan šampione

Šabački karatisti, reprezenti u fudokan verziji ovog starog sporta, osvojili su 20 medalja na Svetskom šampionatu, a u čast ovog dostignuća, za njih je prijem u Gradskoj kući priredio predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić. Medalje su osvojena u Štutgartu, a zaslužili su ih članovi klubova "Kaišin" Šabac, "Soko" Majur, kao i jedan Šapčanin koji nastupa za "Crvenu Zvezdu".

-Teško, nikada jače takmičenje, gotovo 2.000 boraca iz 43 države, ali uprkos konkurenciji, mi smo ostvarili neverovatne rezultate, te ne mogu reći da sam zadovoljan, već ponosan na moje borce. Osvajamo medalje u svim kategorijama, pojedinačno, ekipno i Šabac je jedan od gradova okosnica fudokan reprezentacije Srbije. U našem sportu su jaki Rumuni, Poljaci, Rusi, države veće od nas, sa neuporedivim ulaganjima u karate, a i u njihovoj konkurenciji uspevamo da opstanemo u vrhu. Sada je Srbija bila ekipno treća - rekao je trener kluba "Kaišin" i selektor u reprezentaciji Saša Kovačević.

Tandem trenera: Saša Kovačević i Tomislav Kojić


Čak četiri medalje osvojio je Tomislav Kojić, jedan od začetnika karatea u Šapcu. U kategoriji veterana, iako već u osmoj deceniji života, zaslužio je tri zlata i jedno srebro.

-Do ovog prvenstva sam bio najstariji učesnik, sada se pojavio kolega iz Nemačke, stariji od mene. On i ja smo dokaz da sportom možete da se bavite čitav život, samo ukoliko pravilno dozirate, planirate i treninge radite u skladu sa svojim mogućnostima i godinama. Čast mi je što sam među ovim šampionima, ja kao neko pet, u jednom slučaju i deset puta stariji od njih - rekao je trener i član kluba "Soko" Tomislav Kojić.

Brojna odliča Šapčana


Mladen Sević je spona dva kluba. Nedavno je iz "Sokola" prešao u "Kaišin", u dogovoru dva kluba, jer Majurci nemaju dovoljno starijih karatista.

-Ponosan sam na svoj nastup, ali i jedinstvo koje smo pokazali svi u Nemačkoj. Zbog toga i medalje u timskoj konkurenciji nose posebnu snagu - rekao je Sević.

Sportisti u Gradskoj kući, to više nije događaj, već nešto redovno i uobičajeno.

-Vrhunski rezultati naših sportista, mlađih i starijih su za ponos svih nas. Drago mi je što na pravi način reprezentujete svoj klub, grad i državu i što ste i vi pokazali kako je Šabac izvor uspeha za srpski sport. Želim vam da vas prati sreća, da vas zaobiđu povrede i da imate uspeha još u sportu, ali da se ostvarite i kao ljudi, budete srećni. Trud i rad uvek daju rezultate, to vi znate, pokazali ste drugima i samo nastavite - rekao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić.

Rezultati za ponos Šapčana


Ukupno u Nemačkoj, šabački fudokan karate zaslužio je osam zlatnih, šest srebrnih i šest bronzanih odličja.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa