9. novembar 2019.9. nov 2019.
Otvaranje saobraćaja u ulicama u blizini Vinaverovog trga

Otvaranje saobraćaja u ulicama u blizini Vinaverovog trga

Vinaverov trg će kompletno biti završen do kraja novembra, najavili su gradski čelnici, ali već u popodnevnim, odnosno večernjim satima, posle 19 časova, Karađorđeva ulica, Miloša Pocerca i Pop Lukina biće u celini otvorene za saobraćaj. Tom činu prethodni ovog prepodneva započeto asfaltiranje završetka Karađorđeve ulice, spajanje sa ulicom Miloša Pocerca i spajanje Karađorđeve sa Pop Lukinom ulicom.



-Saobraćaj će se nesmetano odvijati u tri trake, što znači dovoljno prostora za automobile, istovremeno će biti više parking mesta u Kajmakčalanskoj, dvostruko više ispred solitera (poznatog kao Zorkin soliter), kao i u Karađorđevoj. Istovremeno će, kada svi radovi budu okončani, biti mnogo više prostora za građane, kao i estetski užitak novog, lepog trga, inspirisanog delom "Gromobran svemira" našeg sugrađanina Stanislava Vinavera. Obavešten sam da su se javili različiti donatori koji bi pomogli različite sadržaje, poput klupa, česme, sata i drugih. Za 15 dana će početi ukrašavanje solitera čime će, u skladu sa projektom, zamišljena forma da dobije pun izgled - rekao je gradonačelnik Šapca Neboša Zelenović koji je posetio radove na Vinaverovom trgu.



Celokupan projekat je značajan, pre svega za bezbednost, posle teških iskustava koja su se događala u prethodne dve decenije, čiji su svedoci bili stanari solitera, istakao jedan od njih, Aleksandar Dovragović.

-Pre deceniju na pešačkom prelazu na početku Pop Lukine ulice poginula je jedna baka, na prelazu u Miloša Pocerca jedno dete su udarila kola i kao posledicu je žrtva ostala sa nekoliko centimetara kraćom nogom. Takođe u Miloša Pocerca udaren je pre dve godine jedan pešak. Svi mi koji živimo u blizini znamo da je ovaj deo bio mesto za isprobavanje automobila, brzine, kočnica. Verujemo da će na ovaj način konačno biti rešen problem i drago mi je da je konačno jedan projekat za ovaj deo grada zaživeo - naveo je Dovragović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa