9. novembar 2019.9. nov 2019.
Foto : Blic

Foto : Blic

Popović: Poštujte autonomiju univerziteta

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da veruje da će javnost podržati Beogradski univerzitet da obavi svoje propisane dužnosti, poštujući u potpunosti njegovu autonomiju u odlučivanju o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, i apelovala da se omogući okončanje tog postupka "u akademskim okvirima".

"Javan i transparentan rad omogućava Univerzitetu u Beogradu da ispunjava svoju funkciju javnog dobra u službi svih građana naše zemlje. Između ostalih, Univerzitet je opredeljen da realizuje sve aktivnosti za koje je nadležan, radi okončanja postupka ispitivanja eventualne nečestitosti u izradi doktorske disertacije Siniše Malog", stoji u saopštenju.

Zaposleni na Univerzitetu u Beogradu sa nastavnim ili naučnim zvanjem mogu do 11. novembra da dostave žalbe na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka (FON) o doktoratu ministra finansisja Siniše Malog, iako je ranije bio određen 4. novembar kao rok do kada je trebalo da bude saopšteno da li je taj doktorat plagijat ili ne.
Agencija Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa