15. novembar 2019.15. nov 2019.
ZELENOVIĆ: OSUDA MEDIJSKOG LINČA JUGOSLAVA ĆOSIĆA

ZELENOVIĆ: OSUDA MEDIJSKOG LINČA JUGOSLAVA ĆOSIĆA

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović najoštrije je osudio medijski linč glavnog i odgovornog urednika N1 Jugoslava Ćosića organizovan i orkestriran iz Predsedništva Srbije.

„Po već oprobanom mehanizmu, svako ko se usudi da iznese bilo kakvu sumnju ili se kritički osvrne na vlast postaje meta najbrutalnije medijske satanizacije. Mehanizam je doveden do savršenstva – Vučić lično definiše metu, angažuje plaćene novinare i analitičare, a onda kreće lavina najstrašnijih neistina preko televizija sa nacionalnom frekvencijom i celokupne žute štampe. Niko nije pošteđen – u jednom trenutku meta je bio čak i Novak Đoković, kada je izjavio nešto što se Vučiću nije dopalo.“ – rekao je Zelenović.

„Danas je Ćosić meta jer se usudio da, kao nezavisni novinar, javno postavlja pitanja o aferi vezanoj za trgovinu oružjem. To svi znaju kao što svi znaju da je cilj da se Ćosić zastraši da bi zaćutao. Ne razumeju oni da je sve manje onih koji se plaše, a posebno to nije Jugoslav Ćosić. - naglasio je Zelenović.

„Afera Krušik koju je razotkrio Vučićev zatočenik Aleksandar Obradović ozbiljno je uzdrmala vlast koja je u panici jer ne može da zaustavi lavinu koja se pokrenula. Afere iz sektora namenske industrije i trgovine naoružanjem u koje je upleten sam vrh države tek će šokirati domaću i međunarodnu javnost.“- zaključio je Zelenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa