15. novembar 2019.15. nov 2019.
ZZS: Uslov za dijalog sa Evropljanima je momentalna smena svih članova REM-a

ZZS: Uslov za dijalog sa Evropljanima je momentalna smena svih članova REM-a

Stranka Zajedno za Srbiju saopštila je danas da je momentalna smena svih članova REM-a preduslov za nastavak dijaloga sa predstavnicima Evropskog parlamenta o izbornim uslovima jer bi to omogućilo da se u najkraćem vremenskom roku promeni medijska slika i otvori prostor ne samo za opoziciju, već i za javnu debatu o svim društvenim temama.
"Evropski parlamentarci su prihvatili promenu formata razgovora i oni će biti posrednici u dijalogu vlasti i opozicije. Mi smo spremni da nastavimo razgovore sa evropskim parlamentarcima jer verujemo da Evropska unija ima snagu i uticaj da urazumi Vučića i da ne želi da Srbija ostane crna tačka bez minimuma uslova za normalan politički život", navela je ta stranka.

U saopštenju se dodaje da je opozicija pokazala konstruktivan pristup i spremnost da razgovara ali da je jasno da aktuelni format ne vodi ničemu.

"U Vučićevim tiradama i fingiranim razgovorima nećemo učestvovati. Vučiću ništa ne verujemo i zato je za bilo kakav dogovor uslov posredovnje Evropske unije i njene garancije da će eventualni sporazum biti i sproveden", dodala je ta stranka.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa