Berza

  • brcs 1.458 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.793 ▼ -0,12%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • inim 3.500 ▼ -7,89%
  • lsta 545 ⚫ 0,00%
  • niis 550 ▼ -0,18%
  • omol 800 ⚫ 0,00%
(17. novembar 2019.)

Dan posvećen žrtvama saobraćajnih udesa

TV BN

TV BN

Svetski dan posvećen žrtvama saobraćajnih nezgoda obeležen je danas. Kao i do sada Udruženje paraplegičara mačvanskog okruga kao nosilac projekta „Još uvek vozim“ koji je posvećen povećanju bezbednosti mladih u saobraćaju u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca, u toku čitave godine radi na edukaciji mladih o potrebi poštovanja saobraćajnih propisa i povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Edukacije iz projekta „Još uvek vozim“ rade upravo žrtve saobraćajnih nezgoda, koje za posledicu imaju trajni invaliidtet, a prošle su obuke za ovakav rad od strane stručnjaka iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Lica sa invaliditetom kroz inovativan program obrazovanja mladih o bezbednosti u saobraćaju, pokušavaju kroz ličnu priču o nezgodi i njenim posledicama menjati negativne stavove mladih o učešću u saobraćaju.

Zahvaljujući prvenstveno Gradskom Savetu za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca, ovaj program se proširio na čitavu Srbiju, a podršku programu je pored Agencije za bezbednost saobraćaja, pružilo Ministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, kao i mnoge lokalne samouprave.

Šabac je prvi grad koji već četvrtu godinu ovaj vid edukacije čitave generacije učenika 3. razreda srednjih škola sprovodi u svojim srednjim školama. Udruženje paraplegičara mačvanskog okruga se obraća svim građanima sa porukom: „ Imunitet i vakcina za saobraćanje nezgode ne postoji, jedino što možete da uradite je da poštujete saobraćajne propise, čuvate svoj život i živote drugih“.
RTV Šabac

Najnoviji broj

6. avgust 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa