17. novembar 2019.17. nov 2019.
TV BN

TV BN

Dan posvećen žrtvama saobraćajnih udesa

Svetski dan posvećen žrtvama saobraćajnih nezgoda obeležen je danas. Kao i do sada Udruženje paraplegičara mačvanskog okruga kao nosilac projekta „Još uvek vozim“ koji je posvećen povećanju bezbednosti mladih u saobraćaju u saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca, u toku čitave godine radi na edukaciji mladih o potrebi poštovanja saobraćajnih propisa i povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Edukacije iz projekta „Još uvek vozim“ rade upravo žrtve saobraćajnih nezgoda, koje za posledicu imaju trajni invaliidtet, a prošle su obuke za ovakav rad od strane stručnjaka iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Lica sa invaliditetom kroz inovativan program obrazovanja mladih o bezbednosti u saobraćaju, pokušavaju kroz ličnu priču o nezgodi i njenim posledicama menjati negativne stavove mladih o učešću u saobraćaju.

Zahvaljujući prvenstveno Gradskom Savetu za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju grada Šapca, ovaj program se proširio na čitavu Srbiju, a podršku programu je pored Agencije za bezbednost saobraćaja, pružilo Ministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, kao i mnoge lokalne samouprave.

Šabac je prvi grad koji već četvrtu godinu ovaj vid edukacije čitave generacije učenika 3. razreda srednjih škola sprovodi u svojim srednjim školama. Udruženje paraplegičara mačvanskog okruga se obraća svim građanima sa porukom: „ Imunitet i vakcina za saobraćanje nezgode ne postoji, jedino što možete da uradite je da poštujete saobraćajne propise, čuvate svoj život i živote drugih“.
RTV Šabac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa