18. novembar 2019.18. nov 2019.
Inicijativa selo-grad pisala predsedniku Srbije

Inicijativa selo-grad pisala predsedniku Srbije

Predsedništvo Inicijative selo-grad uputilo je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi sa aktuelnom situacijom u poljoprivredi, rekao je gradski odbornik ove Inicijative Dragan Stanković.

Prema njegovim rečima, ako je predsednik Srbije primio i rešio probleme taksista, štediša u švajcarcima..., može i da pomogne poljoprivrednim proizvođačima.

- Polovina stanovništva Srbije se bavi poljoprivredom, a ove godine smo doživeli najveću pljačku. Cena bikova je sa 2,30 e pala na 1,85 i svako domaćinstvo sa deset grla je doživelo gubitak od 3.000 evra na godišnjem nivou. Cena tovljenika je varirala od 135 do 175 dinara po kilogramu, stim da je svega dva dana bila 175. S pravom pitamo ko je u ta dva dana prodavao tovljenike – rekao je Stanković.

On je podsetio da subvencije za poljoprivrednike kasni minimum godinu dana i da ni na jedno pismo koje su poslali Ministarstvu za poljoprivredu nisu dobili odgovor.

- Zato smo odlučili da pošaljemo pismo predsedniku Srbije sa željom da, u saradnji sa loklanim Odeljenjem za poljoprivredu i državnom Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom, primi delegaciju poljoprivrednika – dodao je Stanković.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa