18. novembar 2019.18. nov 2019.
Drenovac: Asfaltiranje puta

Drenovac: Asfaltiranje puta

Građani Mesne zajednice Drenovac na prethodnom direktnom odlučivanju izglasali su da novac od poreza na imovinu ulože u izgradnju Ravničke ulice i tribine na Fudbalskom stadionu kluba "Partizan". U Ravničkoj ulici danas su završeni radovi na asfaltiranju puta dugačkog 400 metara. Dok je deo ulice u dužini od 200 metra ostao nedovršen.

U ovoj ulici skoro polovina meštana nije platila porez na imovinu, kako je deo novca uložen u tribine na stadionu, ulica ne može biti u potpunosti asfaltirana.
- Da bi se asfaltiralo tih preostalih 200 metara potrebno je više novca. Građani iz ove mesne zajednice i izvođač radova su se dogovorili da urade 400 metara puta, gde je njima najpotrebniji. Jedan deo meštana nije zadovoljan jer je ulica ostala nedovršena a i oni su glasali. Došao sam danas u Drenovac, a niko iz MZ nije došao da me sačeka. Ne žele da se slikaju i da daju izjave jer su članovi SNS, i zabranjeno im je. Međutim, u ovoj situaciji bez obzira kojoj političkoj organizaciji pripadaju u Drenovcu se izvode radovi onako kako su građani glasali. Umesto da se dogovorimo kako da se reši ovih spornih 200 metara i uradimo ulicu do kraja, ovde nema predstavnika MZ – istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

On je iskoristio priliku da pozove žitelje Drenovca, da izađu na novo neposredno izjašnjavanje 8. decembra i isprave greške koje su se u međuvremenu desile glasajući za stvari koje su njima važne.
- Meštani Drenovca ne znaju da MZ i žitelji nisu platili porez od 7 miliona dinara. Pozivam ih da plate, jer time bi se mogla svaka ulica uraditi. Što budu više sredstava izdvojili, više će se raditi i predlažem građanima politiku „dva na dinar“ – naglasio je Zelenović.
Milan Vasić načelnik gradske uprave u Šapcu rekao je da je iz razgovora sa meštanima saznao da im je rečeno da nikada neće biti urađeni radovi po referendumu u Mesnoj zajednici Drenovac.
- Upravo prisustvujemo radovima iz razloga što je ovde na vlasti SNS. Nama je jako važno da sve što građani izglasaju na neposrednom izjašnjavanju bude i urađeno. Gradska uprava je dokaz da će se to i izvesti. Pozivam meštane Drenovca i ostalih 60 mesnih zajednica da se upišu u spiskove za glasanje s obzirom da nas 8. decembra očekuje glasanje, gde će građani odlučivati za šta će biti opredeljena sredstva od 200 miliona dinara - rekao je Vasić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa