19. novembar 2019.19. nov 2019.
Solidarnost u doba zdravstvene krize

Solidarnost u doba zdravstvene krize

Danas se u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu održava međunarodna radionica projekta "Solidarnost i uključivanje građana u cilju prevencije i upravljanja kriznim situacijama od strane opština i regiona u promenljivoj i dinamičnoj Evrope - SOLICRIS", u okviru programa Europe for Citizens. Tema ove, šeste radionice je solidarnost u vreme krize zdravlja.

Na projektu učestvuje osam partnera iz sedam država: Austrije, Slovenije, Mađarske, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Cilj je razvijanje mreže solidarnosti između lokalnih i regionalnih vlasti, organizacija civilnog društva i građana za delovanje u kriznim vremenima i situacijama.



Učesnike je pozdravio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, a projekat je predstavila Jelena Topalović Petrović, pomoćnik gradonačelnika. Dr Simo Vuković, stručnjak za politke javnog zdravlja, govorio je o krizi javnog zdravlja, dok je o krizi mentalnog zdravlja pričala Katarina Jovanović, psiholog. Takođe, okupljenima se obratila i Teodora Todorović iz NURDOR-a, koja je govorila o solidarnosti građana i lokalne zajednice u podrđšci deci oboleloj od raka.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa