19. novembar 2019.19. nov 2019.
Potpisan ugovor o izgradnji auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica

Potpisan ugovor o izgradnji auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i predstavnik azerbejdžanske kompanije Azvirt Kamil Alijev potpisali su danas u Beogradu ugovor o izgradnji auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, ukupne dužine 77 kilometara, čija je procenjena vrednost 467,5 miliona evra.

Kako je ranije rečeno, to je jedan od prioritetnih projekata u drumskom transportu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine.

Trasa budućeg državnog puta I-b reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

Projekat je podeljen na tri deonice: auto-put Ruma-Šabac dužine 21,14 kilometara, most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je taj ugovor veoma važna stvar za čitavu Srbiju i procenio da će za tri godine biti izgrađen kompletan auto-put od Rume do Šapca, zajedno sa mostom preko Save, a do kraja 2023. godine i brza saobraćajnica.

"To je spona između Sremskog i Beogradskog okruga sa Mačvom i čitavom Zapadnom Srbijom. To je gusto naseljeni deo Srbije i biće pun profil auto-puta širine 29 metara, dok će brza saobraćajnica izmedju Šapca i Loznice biti širine 19 metara, sa ograničenjem brzine od 100 ili 110 kilometra na čas. To je ukupno 77 kilometara najmodernijih saobraćajnica i time radimo ogroman posao jer želimo da sačuvamo ljude koji tamo žive da ostanu na ognjištima", rekao je on.

Vučić je izrazio nadu da će to doneti i nove poslove i nove turiste u taj deo Srbije.

Prema njegovim rečima, kada sve bude gotovo, čitav taj kraj biće povezan ne samo sa ostalim delovima Srbije nego i sa budućom saobraćajnicom izmedju Kuzmina i Bijeljine.

"Ovo će biti način da ljudi vide da imaju mogućnost da ostanu i opstanu na svojim ognjištima i ovo je divna i velika vest za građane. Putevi i brze saobraćajnice se grade brže nego ikada i to je moguće i zahvaljujući finansijskoj disciplini i tome što smo izabrali dobre kompanije", rekao je on.

Predstavnik Azvirta Kamil Alijev je zahvalio na poverenju Vladi Srbije i rekao da ta firma radi u proteklih sedam godina u Srbiji i da se uvek trudi da sve poslove završi na visokom nivou.

"Naša glavna snaga su radnici iz Srbije koji su se pokazali kao vredni i odgovorni radnici. Srbija dosta polaže u razvoj infrastrukture i ima velike ideje da se povežu i ostali delovi Srbije", rekao je on.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa