19. novembar 2019.19. nov 2019.
Uoči neposrednog izjašnjavanja građana

Uoči neposrednog izjašnjavanja građana

Predstavnici gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem posetili su Tabanović, Štitar i Slepčević uoči novog neposrednog izjašnjavanja meštana o načinu na koji će se iskoristiti sredstva od povraćaja poreza na imovinu.

U Tabanoviću se privode kraju radovi na izgradnji crkve. Za ovu godinu su predviđena sredstva u iznosu od 2,3 miliona dinara. Predlog meštana Tabanovića je da se milion dinara iskoristi za završetak Crkve, isto toliko i za izgradnju jedne trafo stanice, a ostatak za sportsko-kulturne aktivnosti.

Kada je reč o Štitaru porez na imovinu je platilo 94 odsto građana. Mesna zajednica predlaže da se deo sredstava iskoristi za Dom kulture,da se uradi 200 metara u još jednoj ulici u Štitaru, kao i 500 metara trotoara. Predlogom je predviđeno da se 350.000 dinara izdvoji za društvene aktivnosti, ali i izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena za košarku, odbojku i tenis.


Grupa građana iz Slepčevića je predložila da se sredstva o povraćaja poreza na imovinu iskoriste za presvlačenje asfalta u dužini od jednog kilometra, pomoć fudbalskom klubu, održavanje seoskog groblja, čišćenje seoske deponije, održavanje seoskih puteva, a na proleće planiramo radove na izgradnji trotoara u dužini od 500 metara.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je naglasio da se jedino u Šapcu, od cele Srbije, građani pitaju kako će da potroše svoj novac.

- Pozivam sve naše sugrađane da izađu 8. decembra i da na referendumima u svojim Mesnim zajednicama glasaju za one stvari koje su njima važne. Tako ćemo čuti šta je prava narodna volja kako bismo mogli da nastavimo da dalje razvijamo naš grad. Ovo je dobar način da možemo da pokažemo da stvari u Srbiji mogu da izgledaju drugačije, da ne mora ništa da padne sa neba. Možemo sami da se pitamo i da sami odlučujemo, a ne da nam bilo ko i bilo šta poklanja.

Neposredna izjašnjavanja građana o projektima su zakazana za 8. decembar.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa