19. novembar 2019.19. nov 2019.
Ministarstvo: U protekle dve godine u Srbiji zaplenjeno više od 10 tona droge

Ministarstvo: U protekle dve godine u Srbiji zaplenjeno više od 10 tona droge

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je u protekle dve godine u Srbiji zaplenjeno više od 10 tona droge, od kojih je u 2018. godini zaplenjeno četiri tone, a tokom ove godine šest tona droge.

"U toku ove i protekle nedelje imali smo više akcija zaplene narkotika. U jednoj je oduzeto 77 kilograma čistog heroina i pola kilograma kokaina vrednosti pet miliona evra, dok je u još dve akcije oduzeto 113 kilograma marihuane", navela je Popović Ivković na Ministarskom forumu u Skoplju.

Navela je da odgovor na svaki organizovani kriminal mora biti jedinstven i jak, kroz intenzivnu komunikaciju i pravovremenu razmenu informacija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ona je rekla da je odlika modernog globalnog terorizma povezanost sa organizovanim kriminalom i da terorističke organizacije zaradjuju novac i od trgovine narkoticima ili ljudima.

Podsetila da je MUP krajem 2018. godine u okviru Službe za borbu protiv terorizma uspostavio Odsek za sprečavanje zloupotrebe javnih izvora i interneta.

"Formiranjem ove organizacione jedinice omogućeno je sprovodjenje onlajn istraga koje obuhvataju prikrivene obaveštajne operacije i prikupljanje obaveštajnih podataka iz otvorenih izvora sa ciljem obezbedjivanja dokaza za potrebe krivičnog gonjenja izvršilaca ovog krivičnog dela", rekla je Popović Ivković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa