20. novembar 2019.20. nov 2019.
Gradonačelnik o kritikama naprednjaka, auto putu i izmeštanju trase brze saobraćajnice

Gradonačelnik o kritikama naprednjaka, auto putu i izmeštanju trase brze saobraćajnice

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktuelnim temama, ali i izneo vest da je usvojena primedba grada Šapca za izmeštanje trase auto puta Šabac – Loznica. Najpre se osvrnuo na političku situaciju u zemlji i gradu Šapcu i kritike Srpske napredne stranke.

-Optužuju me da se u Šapcu održava nekakav moj referendum. Kako da je lično moja ideja to kako da građani slobodno troše svoj novac. Za odluku da ljudi slobodno glasaju na referendumima u Šapcu su glasali svi odbornici u Skupštini grada Šapca i oni koji danas izlažu kritike o tome. Samo je u Šapcu moguć ovakav način direktnog odlučivanja u celoj Srbiji. Jedino u Šapcu 100.000 građana u 60 mesnih zajednica odlučuje, ove godine, o 214 miliona dinara, rekao je gradonačelnik.

Govoreći o potpisivanju ugovora o izgradnji auto puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica između Valde Srbije i kompanije iz Azerbejdžana, dan ranije, gradonačelnik Zelenović je izjavio da je to izvanredna vest.

Na kraju konferencije gradonačelnik je objavio izuzetno važnu vest, a to je da će trasa brze saobraćajnice Šabac – Loznica biti izmeštena. To praktično znači da će se izbeći rušenje oko 30 kuća u Štitaru.

-Izrađivači plana detaljne regulacije brze saobraćajnice Šabac – Loznica usvojili su primedbe grada Šapca za koje je glasala Skupština grada, a na inicijativu ugroženih meštana Štitara, istakao je Nebojša Zelenović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa