1. decembar 2019.1. dec 2019.
Dižem glas za mame

Dižem glas za mame

U Beogradu će danas biti održan protest Incijative "Mame su zakon" jer i dalje nisu usvojene izmene Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom zbog kog su mnoge majke dovedene u loš finansijski položaj i kao naknadu neke primaju i svega nekoliko stotina dinara.

Protest se održava u okviru akcije "Dižem glas za mame" čiji je cilj da se izvrši pritisak na Ministarstvo za rad i Ministarstvo finansija da se u skupštinsku proceduru konačno upute suštinske izmene zakona koji je na snazi već 17 meseci i koji mame i buduće mame ostavlja u neizvesnosti kada im je finansijska podrška najneophodnija.

Kako iz inicjative ističu, "akcija se sprovodi zbog zamajavanja majki koje jedva sastavljaju kraj sa krajem poslednjih 17 meseci, zbog laži da će se izmene zakona naći pred poslanicima i, na kraju, zbog nereagovanja Ustavnog suda da oceni ustavnost spornog zakona".

Okupljanje učesnika protesta biće ispred Doma Narodne skupštine Srbije u podne, a zatim će se mirnom šetnjom gradjani uputiti prema zgradi Vlade Srbije gde će se okupljenima obratiti predstavnice Mame su zakon i od nadležnih ministara zatražiti izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa