2. decembar 2019.2. dec 2019.
Gradonačelnik sa meštanima Nakučana, Sinoševića i Bojića

Gradonačelnik sa meštanima Nakučana, Sinoševića i Bojića

Meštani tri mesne zajednice - Nakučana, Sinoševića i Bojića su zajedničkim snagama izgradili Parohijski dom u okviru crkve u Nakučanimja. To je bila njihova ideja prilikom prvog neposrednog izjašnjavanja o načinu na koji će potrošiti sredstva iz povraćaja naplatom poreza na imovinu.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, posetio je Nakuičane gde je razgovarao sa meštanima ove tri Mesne zajednice.

- Meštani ova tri sela mogu da budu dobar primer svima, jer su se udružili i uradili ono što je njima najvažnije. Odlučili su da im je Parohijski dom i uređenje prostora oko crkve najvažnija stvar i sav novac su usmerili za tu namenu. Svako ko dolazi u Nakučane ili u ovaj kraj, trebalo bi da dođe ovde do crkve i da pogleda kako to sve lepo izgleda. Kada se ljude slože, kada imaju novac i mogućnost da odlučuju oni uvek donose dobre odluke – rekao je Zelenović.

Zelenović je pozvao i sve građane gradskih Mesnih zajednica da izađu 8. decembra na direktno odlučivanje u svojoj Mesnoj zajednici, na svom biračkom mestu na kom inače glasaju .

- U periodu od osam do 18 sati biće praznik demokratije u našem gradu i svako će moći da glasa za one predloge koji su do sada stigli u vidu predloga. Imamo zajedničke predloge, imamo pojedinačne predloge, kao i predloge Mesnih zajednica. Sve je potpuno otvoreno i javno, i ja ih pozivam sugrađen iz svih deset gradskih Mesnih zajednica da se pitaju i odlučuju. U Srbiji se jedino Šabac pita i jedino je u Šapcu moguće da svojim novcem od poreza na imovinu ljudi donose dobre odluke po sebe i svoju sredinu – istakao je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca veruje da će građani da izađu na direktno odlučivanje i da će čistiog srca i duše glasati za ono što je njima najvažnije.

- A ja garantujem, kao gradonačelnik i kompletna gradska uprava, da će sve ono što oni budu izglasali od Nove godine biti usvojeno u biudžet i realizovano – dodao je on.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa