4. decembar 2019.4. dec 2019.
Caritas Šabac :Okrugli sto o socijalnom preduzetništvu

Caritas Šabac :Okrugli sto o socijalnom preduzetništvu

Drugi okrugli sto u okviru projekta "Socijalno preduzetništvo kao sredstvo za borbu protiv socijalne isključenosti i siromaštva", održava se danas u Muzeju šabačkih Jevreja u Šapcu.

Ovaj događaj organizuje Caritas Šabac, u okviru projekta koji sprovodi u partnerstvu sa opštinom Bogatić i konzorcijumom socijalnih kooperativa „C.O.S.M.“ iz Italije.



-Caritas Šabac u saradnji sa opštinom Bogatić i konzorcijumom socijalnih kooperativa „C.O.S.M.“ iz Italije realizuje projekat "Socijalno preduzetništvo kao sredstvo za borbu protiv socijalne isključenosti i siromaštva", taj projekat finansira Evropska unija sa sredstvima Republike Srbije.

Jedna od aktivnosti su i ovi stručni skupovi na kojima diskutujemo o modelima socijalnog preduzetništva. Caritas Šabac je reprezentativan primer u Srbiji organizacije koja je na međunarodnom nivou prepoznata kao ozbiljno socijalno preduzeće, koja pruža usluge socijalne zaštite, a sa druge strane stvara uslove za zapošljavanje osoba iz ugroženih kategorija.

Danas sa partnerima iz inostranstva, sa stručnjacima iz okruženja razgovaramo o ovoj temi i mislimo, pošto je sa nama i predstavnik Ministarstva za rad i zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, da ćemo izaći sa kvalitetnim predlozima i unaprediti tekst Zakona o socijalnom preduzetništvu. Na taj način pružićemo mogućnost velikom broju ljudi iz naše države, kojima je potrebna organizovana društvena pomoć, da li da se zaposle ili dobijaju usluge koje su im potrebne, da unaprede kvalitet svog života- istakao je direktor Caritas-a Šabac- Miroljub Nikolić.

Pored stručnjaka iz oblasti socijalnog preduzetništva iz Srbije i Italije, skupu prisustvuju i predstavnici resornog Ministarstva, grada Šapca i opštine Bogatić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa