4. decembar 2019.4. dec 2019.
Akcija :Nove sadnice na Starom gradu

Akcija :Nove sadnice na Starom gradu

U okviru akcije „Ozelenjavanje Šapca“ koju sprovode privrednici grada danas je kompanija „De Heus“ na prostoru nekadašnje deponije na Starom garadu posadila 25 sadnica topla, kestenja i drugog drveća.
Do sada su šabački privrednici nabavili više od 2000 sadnica za ovu akciju.


-Podržavamo ideju lokalne samouprave i privrednika Šapca. Ovo je samo jedna u nizu akcija koje smo do sada sproveli. Kao društveno odgovorna kompanija, trudimo se i vodimo računa o životnoj sredini. Parkovi su pluća grada - kaže Velibor Veličković iz kompanije „De Heus“.

Grad je obezbedio površinu na kojoj se sade drvoredne sadnice, a podsećanja radi na sednici Privrednog saveta u junu ove godine privrednici Šapca su predložili da se slobodne površine u gradu ozelene, a oni bi finansirali kupovinu sadnica. Tada je zaključeno da javno preduzeće Infrastruktura „Šabac“ obezbedi prostor kako bi pokretačima ideje bilo omogućeno da zasade sadnice. Tako je danas ideju za ozelenjavanje grada uspešno realizovala firma „De Heus“ a pored nje najavljeno je i učešće „Eliksira“, „Komeksa“, „Mlekare“, „Abota", „Galeba“ i „Zorka keramike“.

Tim povodom, Zoran Tošić predsednik Privrednog saveta, naglasio je da je ova akcija dokaz značaja i pažnje koju privrednici Šapca imaju prema životnoj sredini.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa