5. decembar 2019.5. dec 2019.
Poseta rukovodstva Krosa - poseta prijatelja

Poseta rukovodstva Krosa - poseta prijatelja

Rukovodstvo Krosa Radio televizije Srbije, po zavšetku još jedne uspešne manifestacije, otpočelo je seriju poseta gradovima organizatorima. Danas je za tročlanu delegaciju iz Beograda upriličen prijem u Gradskoj kući. Goste su dočekali predsednik Skupštine grada Šapca i predsednik Organizacionog odbora manifestacije u Šapcu, član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić i sekretar Sportskog saveza Šapca Dejan Popović.



-Šabac je ove godine primat prepustio Zaječaru. U foto finišu drugi grad je pobedio za 36 takmičara, ali mi smo ponosni što već dugo imamo dva grada koja neguju zdravo rivalstvo i koja dovedu više od 2.000 učesnika na izuzetno važnu i veliku manifestaciju Kros Radio televizije Srbije. Uz sve pohvale koje punog srca i sa mnogo argumenata, svako godine govorim, moram da naglasim da je ove godine vaš grad perfektno organizovao dva velika, mesovna takmičenja u istom danu, što je istinski podvig i to u toku radova, gde to nije ni najmanje uticalo na bilo koji segment organizacije - rekao je Stevan Kovačević, utemeljivač i direktor Krosa RTS.

Niz godina je Šabac organizator i trke finalne serije.

-Mi smo ponosni domaćini finalne serije i zato kada nam dođu prijatelji iz Beograda, to ima posebno značenje i težinu, a istovremeno je neformalno, kao i na svakom susretu dobrih, iskrenih prijatelja koji se razumeju. Ponosni smo što smo ove godine imali više od 2.000 učesnika u oktobru, malo žalimo što nas je Zaječar pobedio, ali imamo još jedan cilj u narednoj godini, to je da ponovo budemo najbrojniji. Za nas je ova manifestacija posebna, ona objedinjava vrhunski sport, odnosno kvalitet, ali i masovnost i školski sport, na čemu zasnivamo sve naše sportske planove. Uz to, reč je o bazičnoj sportskoj disciplini, iz koje poteknu svi uspešni, ne samo atletičari, već i predstavnici u drugim sportovima - istakao je predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić prilikom prijema.



Specijalne zahvalnice uručene su sekretaru Sportskog saveza Šapca Dejanu Pajiću i predsedniku Organizacionog odbora trke finalne serije Krosa RTS i predsedniku Skupštine grada Nemanji Pajiću. Nemanja Pajić je, u ime organizatora, dobio i plaketu.

Naredne godine Kros slavi tri decenije postojanja, a cilj je da ukupno ciljem prođe više od pola miliona takmičara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa