5. decembar 2019.5. dec 2019.
Izbor sportiste Podrinja u 2019. godini
Čitaoci biraju, glasajte!!!

Izbor sportiste Podrinja u 2019. godini

Poštovani čitaoci iza nas je još jedna sportski uspešna godina za naš grad i naš okrug, a pred nama još jedan težak izbor najboljih među najboljima u sportu Podrinja. Najdugovečniji izbor najboljih sportskih predstavnika u Srbiji, doživeće ovog decembra svoje 62. izdanje, a kao i u prethodne tri godine i ove, poseban izbor imaju naši dragi, cenjeni čitaoci. Od današnjeg broja, 5. decembra, kao i u naredna dva izdanja, 12. i 19. decembra, u našem listu biće kupon u kojem svi zainteresovani, već tradicionalno, mogu glasati u tri kategorije: NAJBOLjA SPORTISTKINjA, NAJBOLjI SPORTISTA i NAJBOLjI SPORTSKI KOLEKTIV. Na kuponu su kandidati, kao i uputstvo za glasanje.

U kategoriji najbolje sportistkinje, pred Vama su tri alternative:

ALEKSANDRA KRSTIĆ , mladi bek Medicinara, standardna prvotimka, koja je osim značajnog doprinosa rezultatima šabačkog kluba, proglašena i najboljom rukometašicom Evropskog kadetskog prvenstva održanog u Gruziji, gde je reprezentacija Srbije osvojila drugo mesto.

MILICA OMEROVIĆ, karatistkinja kluba „Kaišin“ i reprezentativka Srbije u fudokan karateu, svetski i evropski šampion, nedodirljiva na vrhu nacionalnog nivoa, a ove godine je sa Svetskog šampionata donela jedno srebro i jednu bronzu.

GORDANA PEŠIĆ, dugo godina vodeći strelac u kategoriji strelaca među osobama sa invaliditetom. Članica Streljačke družine „Radnički“, ove godine je ponovo bila u vrhu domaćeg streljaštva i dala važan doprinos održanju svog kluba u vrhu na ekipnom nivou.

Među sportistima, nudimo četiri opcije:

ALEKSANDAR ERAKOVIĆ, vaterpolista „Šapca“, osvajač duple krune u prethodnoj sezoni. Bio je deo kluba veći deo perioda u kome tim nije imao svoj dom, a u međuvremenu stasao do uloge reprezentativca. Dobio je i iskoristio svoju šansu, pamte se golovi u odlučujućoj utakmici finala plej ofa kada je šokirao sve, tako i odbranu Crvene Zvezde. Osim pristupom radu i zalaganjem, iako mlad još, ostaje i primer ponašanja van bazena.

TODOR JANDRIĆ, golman „Metaloplastike“. U Šabac je došao kao višak u „Vojvodini“, a onda ukazanu priliku iskoristio na najbolji način. Mnogima nepoznat golman u Šapcu je stasao do seniorskog reprezentativca, kapitena juniorske reprezentacije i petog golmana SEHA lige!

IVAN KARAJLOVIĆ, tekvondista „Letnjikovca“, reprezentativac Srbije i vodeći borac svoje kategorije, do 80 kg, olimpijske kategorije i čuvar nade da ćemo, posle Londona i u Tokiju imati svog predstavnika u tekvondou na Igrama. Uzdanica je reprezentacije, a samo ove sezone je osvojio pet medalja na turnirima G1 kategorije, najjače u ovom sportu, dominira Balkanom i redovno nastupa na Svetskim i Evropskim prvenstvima.

MITAR PALIKUĆA, fenomenalni šabački stonoteniser. Redovan na našoj listi, jer je redovan na pobedničkim postoljima svetskog i evropskog nivoa. Kao reprezentativac Srbije, nosila paraolimpijske bronze, ove godine je doneo novo srebrno odličja sa Evrospkog prvenstva u Danskoj. O titulama u Srbiji nema potrebe govoriti.

Najmanje je potrebno govoriti o sportskim kolektivima:

VK „ŠABAC“, šampioni Srbije, osvajači Kupa 2018. godine, već godinama tim koji ide ka vrhu, taj vrh je dosegao ovog leta, više nego zasluženo.

KK „ZORKA“, jedan od najstarijih i dugo godina među vodećim klubovima Srbije, prethodnog leta je drugi put uzastopno osvojio titulu ekipnog šampiona Srbije. Imaće predstavnike u stručnom štabu reprezentacije na Igrama u Japanu, a Milenko Zorić još ima priliku da se kvalifikuje na najveće sportsko takmičenje.

RK „METALOPLASTIKA“, osvajanjem drugog mesta u domaćem prvenstvu ponvila najveći uspeh od raspada SFR Jugoslavije, posle sedam godina obezbedila povratak u SEHA ligu, gde je jedna od najprijanijih iznenađenja. Čak tri igrača su igrlala za se+niorsku reprezentaciju, čime je na vrhu liste domaćih klubova.

TK „ŠABAC“, jedan od tri kluba iz našeg grada, koji važi za jednu od srpskih prestonica tekvondoa. Ističe se u radu sa mladima, a ove godine, njihovi takmičari su osvojili svetsko kadetsko srebro, odnosno bronze na Evropskom kadetskom prvenstvu.

Pri odabiru imena za kupon poštovano je interno pravilo da na listi, u pojedinačnom delu, ne mogu biti predstavnici istog kolektiva. Kao i prethodnih godina u kategoriji najbolja sportistkinja i najbolji sportista, nalaze samo seniorke i seniori, dok za mlađe postoji posebna kategorija o kojoj odlučuje samo žiri.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa