6. decembar 2019.6. dec 2019.
Zelenović: Građani odlučuju

Zelenović: Građani odlučuju

Stanovnici 60 šabačkih mesnih zajednica imaju jedinstveno pravo da 8. decembra odluče kako će utrošiti novac prikupljen od poreza na imovinu (ukupna suma iz budžeta grada je 214.359.792,71 dinara). Svi upisani imaju pravo na odlučivanje, bez obzira da li su izmirili svoje poreske obaveze.Potrebno je samo da pre toga budu upisani u listu učesnika neposrednog izjašnjavanja.


Za svaku mesnu zajednicu je tačno definisano o koliko novca se odlučuje kao i spisak predloga za koje se može glasati. Predlozi su sastavljeni na osnovu ideja koje su građani i saveti mesnih zajednica dostavljali Gradskoj upravi. Svi upisani će putem poziva biti obavešteni o datumu, vremenu, kao i predlozima u cilju potpunog informisanja.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović pozvao je sve sugrađane da u nedelju budu deo neposrednog izjašnjavanja kako bi glasali za predloge i tako direktno doprineli razvoju lokalne zajednice.

-Očekujem da se veliki broj naših sugrađana iz gradskih i seoskih mesnih zajednica uključi u direktno odlučivnje i kaže šta je važno u njihovim mestima kako bismo zajedno menjali sredinu u kojoj živimo, jer je to jedino moguće u Šapcu. Smatram da smo na dobrom putu da našu "malu" zajednicu izgradimo tako da bude pristojno mesto za život i budemo primer drugima u Srbiji - istakao je gradonačelnik Zelenović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa