Berza

  • brcs 1.458 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.793 ▼ -0,12%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • inim 3.500 ▼ -7,89%
  • lsta 545 ⚫ 0,00%
  • niis 550 ▼ -0,18%
  • omol 800 ⚫ 0,00%
(7. decembar 2019.)

Hakaton - projekti jednostavniji uz aplikacije

Hakaton - projekti jednostavniji uz aplikacije
Grad Šabac u saradnji sa misijom OEBS u Srbiji i Startit centrom organizuje dvodnevni Hakaton, skup stručnjaka iz IT oblasti sa temom kreiranja mobilne aplikacije za direktno učešće građana Šapca u izradi i realizaciji gradskih projekata.

Na Hakatonu u Startit centru učestvuju pojedinci i timovi iz: Smederevske Palanke, Sremske Mitrovice, Stare Pazove i Šapca.

-Očekujem da dobijemo nove, sveže ideje kako bi se proces neposrednog odlučivanja digitalizovao i približio građanima da bi lakše učestvovali, uz primenu savremenih tehnologija - izjavila je Jelena Šarić, misija OEBS u Srbiji.

Šabac je prva lokalna samouprava koja je usvojila lokalni akcioni plan za otvorenu upravu, a jedni od predviđenih mera je unapređenje mera u procesu direktnog odlučivanja.

-Ovaj Hakaton treba da omogući da se postupak izjašnjavanja, ubuduće pojednostavi, odnosno približi građanima, posebno onima koji koriste digitalne tehnologije i nadamo se da ćemo u tome uspeti - dodaje pomoćnik gradonačelnika za uključivanje građana Jelena Topalović Petrović i pozivala sve sugrađane da sutra na direktnom odlučivanju izaberu predloge koji su važni za zajednicu u kojoj žive.

Hakaton traje do nedelja, a timovi će imati priliku predstave najkreativnije rešenje, za koje je predviđena i nagrada. Učesnici imaju podršku mentora, iz različitih oblasti, koji im pomažu u osmišljavanju i kreiranju rešenja.

Najnoviji broj

6. avgust 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa