7. decembar 2019.7. dec 2019.
Nedelja - dan direktnog odlučivanja

Nedelja - dan direktnog odlučivanja

. Sutra (8. decembra) je dan neposrednog odlučivanja građana o utrošku sredstava prikupljenog od poreza na imovinu (ukupna suma iz budžeta grada je 214.359.792,71 dinara). Stanovnici 60 šabačkih mesnih zajednica imaju jedinstveno pravo da odluče kako će utrošiti novac. Svi upisani imaju pravo na odlučivanje, bez obzira da li su izmirili svoje poreske obaveze. Potrebno je samo da pre toga su upisani u listu učesnika neposrednog izjašnjavanja.


Za svaku mesnu zajednicu je tačno definisano o koliko novca se odlučuje kao i spisak predloga za koje se može glasati. Predlozi su sastavljeni na osnovu ideja koje su građani i saveti mesnih zajednica dostavljali Gradskoj upravi.

Kao i na izborima, svako dobija listić na kom će biti predlozi projekata i na kom će tačno pisati koliko mesna zajednica ima ukupno novca na raspolaganju i koliko svaki predlog košta.

Zaokruživanjem se glasa za projekat. Dozvoljeno je izabrati više projekata, ali ukupan iznos koji je potreban za njihovu realizaciju ne sme da prelazi ukupan iznos koji ima mesna zajednica.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović pozvao je sve sugrađane da sutra budu deo neposrednog izjašnjavanja kako bi glasali za predloge koje vide kao najvažnije.

-Predlozi su na stolu, građani su upoznati sa njima i pozivam građane da izađu u velikom broju, iskažu svoje mišljenje, a ono što oni budu izabrali biće realizovano tokom naredne godine - rekao je Zelenović prilikom obilaska završnih radova na Vinaverovom trgu.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa