11. decembar 2019.11. dec 2019.
Zelenović na tribini "Srbija u trci za slobodne izbore" u Evropskom parlamentu

Zelenović na tribini "Srbija u trci za slobodne izbore" u Evropskom parlamentu

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, zajedno sa Draganom Đilasom, predsednikom Stranke slobode i pravde i Dejanom Nikolićem, potpredsednikom Demokratske stranke, govorio je danas u Evropskom parlamentu u Briselu na tribini "Srbija u trci za slobodne izbore".

Zelenović je, kako je najavio na svom tviter nalogu, govorio o svim aspektima autoritarnog Vučićevog režima i odsustvu minimuma uslova za normalan politički život, bez koga nema ni slobodnih izbora. Pre osvrta na pomenuto, predstavio je svoja iskustva kao gradonačelnika Šapca u različitim projketima uključivanja građana u neposredno odlučivanje, poput neposrednog izjašnjavanja 8. decembra, odnosno prekograničnu saradnju Šapca sa gradovima i opštinama u Bosni, Hrvatskoj, odnosno saradnju sa opštinom Peć u AP Kosovo i Metohija.

Tribinu je organizovala grupa Socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu (Socialist and Democratic Group, S&D Group). Kako su naveli, cilj skupa je davanje prilike predstavnicima opozicije da predstave tešku situaciju sa kojom se suočavaju pred parlamentarne izbore u Srbiji, koji bi trebalo da budu sprovedeni narednog proleća.

Uvodnu reč na tribini dala je Tanja Fajon, šefica delegacije u Parlamentarnom Odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa