20. decembar 2019.20. dec 2019.
Najava decembarske akcije preventivnih pregleda

Najava decembarske akcije preventivnih pregleda

U nedelju 22. decembra, održaće se još jedna akcija besplatnih preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. To će biti 17. po redu akcija preventivnih pregleda, koja se izvodi pod pokroviteljstvom Ministarstvo zdravlja.


Za ovu akciju, u šabačkoj Opštoj bolnici vršiće se sledeći specijalistički pregledi:
U zgradi Internističkog bloka, u kabinetima Službe za internu medicinu meriće se visina krvnog pritiska i nivoa šećera iz kapilarne krvi, vršiti ekg snimanje i specijalistički pregledi. U Službi biohemijske laboratorije radiće se analize kojim se utvrđuju tumorski markeri CA 125 za žene i PSA za muškarce i utvrđivanje nivoa šećera iz venske krvi.

Takođe, u prizemlju iste zgrade u kabinetima RTG službe obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena.
Akcija će se odvijati u vremenu od 8 do 16 sati. Pri dolasku, potrebno je javiti se na RTG šalter u prizemlju Internističkog bloka, radi registracije i daljeg upućivanja na ponuđene preventivne preglede.

Posedovanje važeće zdravstvene kartice nije neophodno, dovoljno je imati bilo kakav identifikacioni dokument.

Napomena za pacijente koji nameravaju da analiziraju krv: radi dobijanja što preciznijih rezultata - ne preporučuje se konzumiranje hrane 12 -14 sati pre vremena testiranja. Planirano je da se uzorci krvi uzimaju od 8 do 10 sati. Oni koji su tokom prethodnih 6 meseci testirali tumorske markere PSA i CA125- nema potrebe da ponavljaju analizu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa