24. decembar 2019.24. dec 2019.
DJB ostaje pri bojkotu, ništa se nije promenilo

DJB ostaje pri bojkotu, ništa se nije promenilo

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović potvrdio je da taj pokret nastavlja bojkot i dodao da su svojim dolaskom u Skupštinu Srbije danas "pokazali malo dobre volje i hteli da provere da li su istinite tvrdnje evropskih zvaničnika da postoji napredak u predizbornim uslovima".

"DJB je među prvima kazao da je potrebno bojkotovati naredne izbore i da je pretnja bojkotom najbolji način da dođemo do fer i poštenih izbora. Bojkot sam po sebi nije cilj, već je pretnja bojkotom sredstvo da se dobiju fer izbori", rekao je Radulović novinarima u Skupšini Srbije.

On je objasnio da niko ne traži da u medijima ima isti prostor kao vlast jer kako je dodao to ne postoji nigde u svetu, ali da traže pristup medijima i debate kojih danas nema, zatim sređivanje biračkih spiskova i da više "ne glasaju mrtvi ili birači koji nisu u zemlji".

Radulović je rekao da je vladajuća većina danas odbila četiri zakonska predloga DJB koja bi popravile to stanje.

On je rekao da je neverovatno da nevladine organizacije koje uglavnom finansiraju Soroš i neke nemačke fondacije, uspevaju da sazovu i vlast i opoziciju da se tobože diskutuje o izbornim uslovima, a to nije moguće ostvariti u skupštini.

"Hteli smo da proverimo tvrdnju EU čiji zvaničnici ovde dolaze i govore o nekakvom napretku kojeg na žalost nema. Ovo je bila provera, provera na žalost nije uspela, DJB nastavlja bojkot Skupštine" rekao je Radulović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa