25. decembar 2019.25. dec 2019.
Jelena Jevrić

Jelena Jevrić

Direktorku "Jevremove" menja odbornica SNS?

Kako nezvanično saznajemo, u Ministarstvu prosvete prirpema se razrešenje sa dužnosti direktorke OŠ "Jevrem Obrenović" Jelena Jevrić. Na njeno mesto bi trebalo da dođe učiteljica OŠ "Stojan Novaković" i odbornica SNS u Skupštini grada Svetlana Stanković. Radi se o usmenim informacijama koje su došle do zaposlenih u ovoj školi, da će dobiti vršioca dužnosti direktora, iako trenutnoj direktorki nije uručeno rešenje o razrešenju.

Početkom decembra "Jevremovu" školu posetila je vanredna inspekcija Ministarstva prosvete. Uočene su određene nepravilnosti, a direktorka je odmah počela da radi na njihovom otklanjanju. Još se ne zna da li smena ima veze sa izveštajem inspekcije.

Zaposleni kažu da će stati u zaštitu direktorke i obustaviti rad ukoliko bude razrešena funkcije. Smatraju da je radila dobro i odgovoeno i večeras će održati sastanak na kom će odlučiti o daljim koracima.

Nezvanično saznajemo i da je već neko vreme bila otežana komunikacija između "Jevremove" i viših instanci, te da su zaposlenima u školi zarade uplaćivane sa zakašnjenjem u odnosu druge škole.

Osnovna škola "Jevrem Obrenović" ima više od 1.000 đaka šest izdvojenih odeljenja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa