27. decembar 2019.27. dec 2019.

A.Šešelj: Crna Gora na ivici građanskog rata, Vlada Srbije treba da reaguje

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da je Crna Gora "na ivici građanskog rata" i zatražio na to da reaguje Vlade Srbije.

Šešelj je, povodom noćašnjeg izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti u Skupštini Crne Gore, rekao da je "potrebna hitna reakcija Vlade Srbije na dešavanja u Crnoj Gori gde režim nastavlja progon Srba kroz najnoviji pokušaj otimanja imovine Srpske pravoslavne crkve".

Ocenio je da se "sve radi da se pokaže da srpskom narodu da nema mesta u Crnoj Gori".

"Vlada Srbije mora da traži sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, da bi se pokrenulo ovo pitanje", rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije i dodao da "u trenutku kada je Crna Gora na ivici građanskog rata, nema adekvatne reakcije Vlade Srbije".

Šešelj je rekao da je "za mnogo manje stvari bilo burnih reakcija vlasti u Beogradu i da su zakazivane sednice Saveta bezbednosti", a sada, "posle skandaloznih događaja još nemamo reakcije Vlade Srbije, ni Aleksandra Vučića".

"Savet (Srbije) za nacionalnu bezbednost mogao je da zaseda zbog navodnog ruskog špijuna - Savet je istog dana zasedao, a događaj se desio pre godinu dana, a (sada) nema reakcije na skandalozne događaje u Crnoj Gori", ocenio je Šešelj.

On je rekao da "ako Vlada Srbije ne uradi ništa po ovom pitanju, videće se da je cela strategija (odbrane Srbije) o kojoj je govorio ministar odbrane Aleksandar Vulin, čiji je jedan od ciljeva zaštita srpskog naroda ma gde bio, bila samo u marketinške svrhe predizborne kampanje".
Izvor: Beta

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa