27. decembar 2019.27. dec 2019.
Beta

Beta

Vukadinović: Martinović taj koji je fizički nasrnuo na poslanike

Đordje Vukadinović iz poslaničke grupe Pokreta za spas Srbije-Nova Srbija izjavio je da je vinovnik današnjeg fizičkog sukoba u Skupštini Srbije šef poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke, Aleksandar Martinović.

Rekaviši da je "jasno" da je Martinović "fizički nasrnuo na poslanike", Vukadinović je rekao da "kada nas ovde, gde se jasno vidi šta ko radi, ubeđuju da je belo crno, kako bi bilo tamo gde to nije tako".

On je kazao da je Obradović transparentima "Milo lopove - ne damo ti svetinje" i "Zašto Srbija ćuti" koje uneo u salu, poručio isto ono što je rekao on, Vukadinović.

"Boško je rekao transparentom, a ja rečima. Reakcija vlasti na Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori je neadekvatna i trebalo je da pošalje ozbiljniju poruku", rekao je Vukadinović.

On je poručio vladajućoj većini da ne koristi olako reči "fašizam, nasilje, puč" jer nekada tako mogu da "prizovu nevolju".

Rekao je da vladajućoj većini smeta "način borbe" lidera Dveri Boška Obradovića, kao što im i smeta i njegov - Vukadinovićev, "način borbe", te da "vlast ne želi opoziciju u Skupštini".

"Sve je farsa, sve je foliraža. Da im je stalo do sabornosti i sloge, učinili bi nešto da pacifikuju i pridobiju Boška i opoziciju u bojkotu", rekao je Vukadinović.

On je rekao i da je predsednica Skupštine Maja Gojković prekršila Poslovnik pošto mu je uskratila pravo na 10 minuta "diskusije o pojedinostima jer "nije želela da se u prenosu čuje šta hoću da kažem".
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa