17. januar 2020.17. jan 2020.
Magla i vlažni kolovozi

Magla i vlažni kolovozi

U Srbiji su danas otežani uslovi za vožnju zbog magle koja smanjuje vidljivost i vlažnih kolovoza koji na pojedinim delovima zbog nižih temperatura mogu biti i zaledjeni, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Vidljivost je manja od 100 metara na pojedinim deonicama u Sremu, Banatu, Mačvi, na području Beograda i u Braničevskom okrugu, a tokom dana je moguća i u zapadnim i jugoistočnim krajevima Srbije.

Putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima su prohodni, ali na pojedinim deonicama ima zaostalog snega na kolovozu zbog čega je zimska oprema obavezna. Na pojedinim deonicama vožnja može biti bezbednija sa lancima.

Prema najnovijim informacijama, na putničkim terminalima srpskih graničnih prelaza nema zadržavanja, dok na ulazu i izlazu iz Madjarske i Hrvatske često dolazi do formiranja dužih kolona vozila, a zadržavanja mogu biti višesatna.

Kamioni na izlazu iz zemlje čekaju šest sati na prelazu Batrovci i dva sata na prelazu Gradina, dok na ostalim srpskim graničnim prelazima nema zadržavanja teretnih vozila.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa