17. januar 2020.17. jan 2020.
Od danas plaćanje prekršajnih kazni elektronskim putem

Od danas plaćanje prekršajnih kazni elektronskim putem

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je u saradnji sa Kancelarijom Vlade Srbije za IT i eUpravu, uspostavilo sistem koji građanima, pravnim licima, ali i stranim fizičkim licima, pruža mogućnost da prekršajne kazne, koje se nalaze u Registru neplaćenih kazni i drugih novčanih iznosa, izmire elektronskim plaćanjem, odnosno preko Interneta.

Kako se navodi, plaćanje se vrši platnim ili kreditnim karticama sa portala Ministarstva pravde - Registra neplaćenih kazni ili državnog sistema za ePlaćanje, kojim upravlja Kancelarija za IT i eUpravu.

"ePlaćanje omogućava jednostavan način izmirenja obaveze, bez odlaska u banku ili poštu, a plaćanje se može izvršiti sa mobilnog telefona ili računara.

Informacije o realizaciji transakcije su odmah dostupne, tako da nije potrebno dodatno dokazivanje u smislu dostavljanja bilo kakvog dokaza u papiru o izvršenoj uplati nadležnom prekršajnom sudu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da se prilikom procesa ePlaćanja, naplaćuje provizija, "koja je jasno iskazana, i koju propisuje banka preko koje se vrši plaćanje".

"O zaštiti podataka platne kartice brine softver banke, koja mora da poštuju striktne propise u vezi sa zaštitom podataka svojih klijenata, uz istovremeno poštovanje pravila organizacija, kao što su Visa ili Master kard", saopštilo je Ministarstvo pravde.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa