20. januar 2020.20. jan 2020.
UNS: Sredstva od konkura medijima koji ne krše kodeks

UNS: Sredstva od konkura medijima koji ne krše kodeks

Izvršni odbor Udruženja novinara Srbije (UNS) pozvao je danas članove komisija koji će ocenjivati projekte na medijskim konkursima Ministarstva kulture i informisanja, AP Vojvodine i lokalnih samouprava da traže podatke o prekršiocima Kodeksa novinara Srbije i medijskih zakona za proteklu godinu i da tu "obavezujuću" činjenicu uzmu u obzir kada odlučuju kom projektu će dodeliti novac poreskih obveznika.

Navodeći da je Pravilnikom o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja određen način na koji se, u najboljem interesu javnosti, projekti ocenjuju, Izvršni odbor UNS je u saopštenju apelovao na članove komisija da se tog načina i pridržavaju.

"Pravilnikom je predviđeno da se posebno ocenjuje 'da li su učesniku konkursa izrečene mere od strane državnih organa, regulatornih tela i tela samoregulacije u poslednjih godinu dana, zbog profesionalnih i etičkih standarda'. Poštovanje tog kriterijuma u donošenju odluke o raspodeli javnog novca na nacionalnom, pokrajinskim i lokalnim nivoima, samo je jedan od načina, ali izuzetno važan, da se povrati i ugled medija i novinarstva u Srbiji", ocenjuje se u saopštenju.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa