21. januar 2020.21. jan 2020.
Norveška pomaže zapošljavanje mladih u Srbiji sa 500.000 evra

Norveška pomaže zapošljavanje mladih u Srbiji sa 500.000 evra

(Beta) - Norveška je, kroz projekat "Norveška za vas", za ovu godinu izdvojila 500.000 evra u okviru javnog poziva za podršku zapošljavanju mladih i socijalnom uključivanju u nerazvijenim područjima Srbije, saopštila je danas Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) koja sprovodi projekat.

Predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava mogu da podnesu organizacije za podršku poslovanju, zadužbine i fondacije registrovane u Srbiji, dok aktivnosti treba da budu sprovedene u jednoj od 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom.

Poziv je otvoren do 8. marta, a vrednost podrške može da iznosi od 20.000 do 100.000 evra.

Projektni predlozi mogu da obuhvate intervencije koje doprinose poboljšanju procesa proizvodnje i kvaliteta usluga ili proizvoda, širenju tržišta, uvođenju relevantnih standarda i dobijanju sertifikata, zapošljavanju mladih i unapređenju poslovnog okruženja na lokalnom nivou.

Korisnici projekata moraju biti građani gradova i opština uključenih u projekat "Norveška za vas".

Gotovinsko učešće podnosilaca predloga od 10 odsto ukupnih prihvatljivih troškova obavezno je za projekte koje realizuju profitni subjekti. U slučaju da se projekat realizuje u partnerstvu između profitnog i neprofitnog subjekta, učešće u podeli troškova je obavezno.

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta "Norveška za vas", www.norveskazavas. org.rs .

Informativne sesije, na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije, biće održane u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Užicu, a tačan raspored biće naknadno objavljen.

Projekat "Norveška za vas - Srbija" ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture, podršku integracijama Srbije u Evropsku uniju i jačanje informacione bezbednosti Vlade Srbije.

Projekat finansira Norveška sa 6,18 miliona evra.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa