22. januar 2020.22. jan 2020.
Beta

Beta

Konkurs Ambasade Švajcarske za mlade vizuelne umetnike i umetnice iz Srbije

Ambasada Švajcarske u Beogradu pozvala je mlade vizuelne umetnike i umetnice iz Srbije da se prijave na konkurs "Privatna vrednost", a najboljima sleduje finansijska podrška i učešće na kolektivnoj izložbi.

Konkurs je Ambasada Švajcarske raspisala treću godinu zaredom kako bi nastavila da podstiče stvaralaštvo mladih, a finansijsku podršku za realizaciju radova i priliku za učešće na kolektivnoj izložbi dobiće najviše petoro autora i autorki iz Srbije.

U kontinuitetu s izdanjima iz 2018. i 2019. godine, tema izložbe ponovo je "Privatna vrednost" s fokusom na "Lično angažovanje" u različitim oblicima.

Izložba će biti postavljena u rezidenciji ambasadora Švajcarske u Beogradu, od sredine juna do kraja jula 2020. godine.

Na konkurs mogu da se prijave umetnici i umetnice rođeni od 1. januara 1990. do 31. decembra 1997. godine, sa stalnim boravkom na teritoriji Srbije od najmanje tri godine.

Umetnička dela sa kojima apliciraju mogu da budu slike, fotografije, video radovi, instalacije ili skulpture (u zatvorenom prostoru i na otvorenom).

Svaki umetnik i umetnica koji budu izabrani da učestvuju na izložbi dobiće po 60.000 dinara, kao pomoć za pripremu radova.

Od kandidata čiji radovi budu izloženi, stručni žiri će odabrati jednog umetnika ili umetnicu koji će dobiti posebnu nagradu od 240.000 dinara.

Prijave mogu da se šalju do 5. marta 2020. godine na mejl: bel.opencall2020@eda.admin.ch.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa