25. januar 2020.25. jan 2020.
Stvaralaštvo mladih umetnika u čast praznika

Stvaralaštvo mladih umetnika u čast praznika

Polaznici Škole slikanja i crtanja koju vodi dr Dragan Marković Markus, šabački akademski slikar, četvrtu godinu predstavljaju svoje stvaralaštvo uoči velikog praznika, na tradicionalnoj Svetosavskoj izložbi. Od petka do narednog ponedeljka, 3. februara, u galeriji Kulturnog centra više od 30 radova čini postavku ovogodišnje izložbe.



-S punim pravom i ponosom ističem da radim najlepši posao na svetu, radim sa divnim, talentovanim mladim ljudima, vaspitanim na pravi način i svaki čas i susret je poseban događaj za mene, a nadam se i za njih. To su beskrajno daroviti dečaci i devojčice, mlađi i stariji, ali nije primarni cilj da oni postanu umetnici. Životni put i njihovo opredeljenje će ih voditi u životu, ali likovno stvaralaštvo je izuzetno važno za njihov razvoj. Kroz kreativni rad oni se uče strpljenju, samokritičnosti, kako da budu stvaraoci nečeg posebnog, drugačijeg, što je važno u ranoj životnoj dobi. Trudim se da ih ohrabrujem, ne da nameće teme, već da ih podstičem da budu slobodni, da oslobode misao i želju - istakao je na sinoćnjem otvaranju šabački slikar, rukovodilac Škole dr Marković.



Radovi su nastali u proteklih godinu dana, obuhvataju različiti umetnički izraz 15 polaznika Škole crtanja i slikanja, starosti između 7 i 18 godina.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa