26. januar 2020.26. jan 2020.
Školski odbor OŠ "Jevrem Obrenović": Pitanja bez odgovora

Školski odbor OŠ "Jevrem Obrenović": Pitanja bez odgovora

Školski odbor Osnovne škole „Jevrem Obrenović“ održao je u petak hitnu vanrednu sednicu povodom aktuelnih dešavanja u ovoj obrazovnoj ustanovi. Kako ističu v.d. direktorka Svetlana Stanković i sekretar škole nisu prisustvovali sastanku, iako je to njihova zakonska obaveza.

-Zbog kršenja Zakona o osnovama sistema obrazovanja, Zakona o radu i povećane diskriminacije u školi, Školski odbor na vanrednoj sednici je doneo odluku da raspiše konkurs o izboru direktora i formira komisiju koja će pratiti celokupan proces - rekao je Dragan Prodanović, predsednik Školskog odbora OŠ "Jevrem Ovrenović" i dodao da postoje indicije da Svetlana Stanković, trenutna v.d. direktorka, utiče na zakonitost rada Školskog odbora.

-Takvi postupci su kršenje Zakona, jer neki zaposleni su podneli primedbe i žalbe Školskom odboru. Rok za odgovor je 15 dana, ali to nije stiglo na pravu "adresu", jer je v.d. odgovorila u ime Odbora, što je kršenje Zakona. Na sednici u petak nije bila, kao ni sekrtetar, što je obavezno, a nismo bavešteni ni o poseti prosvetne inspektorke proteklog utorka i četvrtka. Nismo informisani ni o dolasku inspekcije rada u školu, ali ni o drugim pritužbama na rad škole - zaključio je Prodanović.

Nedavno je Školski odbor tražio informacije od Fonda PIO, ali kako navode nisu dobili odgovore na brojna pitanja, a neka od njih su: Kako je v.d. direktorka prijavljena u PIO fond i kako je deponovala potpis u Trezoru? Zbog čega Školskom odboru nisu dostavljene žalbe zaposlenih? Šta je bio predmet kontrole inspektorke Biljane Marković koja je smenila prethodnu direktorku, Jelenu Jevrić? Koji je bio razlog kontrole gradske prosvetne inspektorke iz Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije?

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa