28. januar 2020.28. jan 2020.
Prestiž i primat u Srbiji

Prestiž i primat u Srbiji

Šabačku "Metaloplastiku" u nedelju očekuje prvi meč plej ofa SEHA lige protiv novosadske "Vojvodine", prva "erpizoda" dvomeča gde će uspešniji izboriti četvrtfinale i dve utakmice protiv vicešampiona Evrope "Vezsprema". Iako nijedoj od ekipa regionalno takmičenje nije primarno, u pitanju je borba za primat u Srbiji, prestiž i psihološku prednost pred dvoboj na domaćoj sceni, gde se baš novosadska i šabačka ekipa smatraju glavnim favoritima za titulu.



-Ne želim drugima da umanjim kvalitet, ali sam uveren da su trenutno Vojvodina i Metaloplastika najbolje ekipe u Srbiji i zato su ove utakmice važne. U proleće ćemo zvanično odlučivati o tituli, a sada možemo govoriti o nekom nezvaničnom meču za epitet trenutno najboljih u Srbiji. Imali smo teške pripreme, jer čitav tok su nas pratili problemi, manje povrede i stalni virusi koji su još jaki. Potrudićemo se da ostvarimo pobedu u nedelju i sa prednošću odemo na revanš, 11. februara - rekao je trener Veselin Vuković.

Iako u pripremnom periodu rezultati nisu bili dobri, to nije uticalo na samopouzdanje ekipe, dok su zdravstveni problemi napravili poteškoće, ali nisu poremetili planove, uveren je kapiten Nemanja Gojković.

-Sada je trenutak da budemo pravi ponovo. Jesmo izgubili na Svesrpskom kupu od Vojvodine, ali je ova utakmica pokazala da možemo da igramo sa njima i nema razloga da strahujemo. Jesu iskusniji tim, u ovom trenutku u prednosti, ali nema razloga da im ne pariramo 60 minuta, pred našim navijačima i da na kraju pobedimo. Verujem u saigrače - ističe Gojković.

Utakmica je zakazana za nedelju, od 19 časova u hali "Zorka".

Revanš je devet dana kasnije u Novom Sadu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa