29. januar 2020.29. jan 2020.
Konkurs za sufinansiranje mera populacione politike

Konkurs za sufinansiranje mera populacione politike

Kabinet ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Djukić Dejanović raspisao je danas Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2020, za šta je u budžetu obezbedjeno 650 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva.

Pravo učešća imaju opštine i gradovi, a uslov je da jedinice lokalne samouprave u sopstvenim budžetima imaju predvidjena sredstva za sprovodjenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

"Bespovratna sredstva namenjena su za sufinansiranje onih mera koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, uskladjivanje rada i roditeljstva, snižavanje psihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, kada je 2017. godine prvi put raspisan javni poziv finansirano je 15 jedinica lokalne samouprave u iznosu od 130 miliona dinara, u 2018. godini 61 gradu i opštini dodeljena su sredstva u iznosu od 500 miliona dinara, a 2019. godine 85 jedinica lokalne samouprave finansirano je sa 650 miliona dinara.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivalja poziva u Službenom glasniku, odnosno do 13. februara.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa